Ingrediënten
250 gr Griekse pasta of kritharaki
4 grote tomaten
1 komkommer
5 eieren
200 gr groene olijven
250 gr verse geitenkaas of feta
2 rode uien
1 rode paprika
1 gele paprika
1 oranje paprika
1 limoen
20 gr platte peterselie
balcamico met druivensiroop
Extra vierge olijfolie CHORIO
zeezout met wilde kruiden
peper
Grieks slaatje, ook heerlijk bij een barbecue.
Kook de Griekse pasta (zie kooktijd op de verpakking )
Giet af en spoel met koud water af. Laat de pasta afkoelen. Snij alle groenten en de eieren fijn.
Bereiding van de dressing
Kruidt 100 ml extra vierge olijfolie ( CHORIO ) op smaak met een scheut balcamico met druivensiroop, zuiver zeezout met wilde kruiden en peper. Voeg er het sap van een 1/2 limoen aan toe.
Meng de Griekse pasta met de fijngesneden groentjes en eieren. Voeg de olijven, geitenkaas of feta en dressing erbij en meng goed.